hits

Oslo sjakkfestival = braksuksess!

kommentarer

(fra venstre): Heidi Røneid (NRK kommentator), Silje Bjerke (Kvinnelig internasjonal mester og spiller på det norske landslaget for kvinner), Torstein Bae (internasjonal mester og NRKs sjakkekspert), Ellen Carlsen, Torbjørn Ringdal Hansen (stormester) og meg (sjakknovise). BILDE: KRISTOFFER GRESSLI

I helgen arrangerte stormester i sjakk, Torbjørn Ringdal Hansen, og Heidi Røneid (kjent fra NRKs sjakksendinger) Oslo Sjakkfestival. På dagtid lørdag og søndag var det kurs, og på lørdag kveld ble det arrangert kafésjakk. Det er en uhøytidelig sjakkturnering, hvor folk kan prate og ha noe godt i glasset, mens de spiller sjakk. Siden jeg følger sjakksendingene på tv og internett med stor innlevelse var det innlysende at jeg måtte en tur innom. I tillegg har jeg jo lyst til å lære meg sjakk på skikkelig vis, og det finnes jo ikke et bedre sted for det enn blant de mest ihuga entusiastene!

- Kafésjakk er noe av det hyggeligste som finnes. Det er sosialt, uhøytidelig og en fin måte å bli kjent med andre i sjakkmiljøet, sier Heidi Røneid. 

På kafesjakken kom det 80 deltakere, fra nybegynnere som aldri har spilt en turnering før, til noen av Norges beste spillere. I denne salige blandingen fant du meg, den absolutt største sjakknovisen av dem alle. Jeg var på festivalen først og fremst for å møte hyggelige folk og heie på min gode venninne Ida Hovind Landsverk som er sjakkfrelst. Hun skulle delta i turneringen.

Jeg omtaler meg selv som Ida's sjakkgroupie; henter øl, heier og trøster. Det kan være at det ble for mye øl og vin på oss denne lørdagskvelden og at dette gjorde at "vi" ikke vant. Det er nemlig slik at den som er litt lur drikker brus eller juice, mens de andre sløver hjernen med alkohol.

-Jo mer øl de andre spillerne drikker, jo dårligere blir de til å spille sjakk. Og da øker sjansen for å slå gode spillere, sier Heidi.  

Det var flere gode spillere med i turneringen, og til siste runde var det Mats Persson (med over 2200 i rating) som ledet med 6 av 6 poeng. Han møtte Torstein Bae (sjakkekspert på NRK) på toppbordet i siste runde. Det er nemlig slik i sjakkturneringer at bordene er nummerert, og de som ligger best an sitter på de øverste bordene og de som ligger dårligst an sitter på de nederste. Torstein hadde spilt én remis (uavgjort) tidligere på kvelden, og måtte slå Persson for å vinne turneringen. Det ble et spennende sluttspill, som Bae til slutt vant. Det er ganske gøy å se gutta krige på brettet. 

Når turneringen var over gikk turen videre ut i natten; det var også en stor suksess!

Til alle der ute som vurderer å begynne med sjakk, eller allerede overbelaster internett med nettsjakk, så gå til en klubb eller kom på kafésjakkene som arrangeres rundt i by'n. Det er kjempegøy og det er stor takhøyde for nybegynnere. Det var flere som tok seg bryet med å lære meg litt sjakk denne kvelden, selv om det var på et faretruende lavt nivå. Til alle dere; TUSEN TUSEN TAKK!Ida Hovind Landsverk (t.v) og Michel Sterk (t.h) lader opp til kafésjakk lørdag kveld på Chateau Neuf. BILDE: VIBEKE GWENDOLINE FÆNGSRUD

(fra (fra venstre) Torbjørn Ringdal Hansen, Heidi Røneid, novisen, Torstein Bae og Silje Bjerke. BILDE: ØYVIND MALIN

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar