hits

Blokk delt i to med bompengestasjon!

kommentarer 2 kommentarer
Blokka mi til høyre for fotografen. BILDE: PRIVAT

Hvorfor synes Oslo kommune at det er greit å dele et nabolag i to med en bompengering? For meg som bor i denne blokka, oppleves det forferdelig urettferdig og svært usolidarisk.

Inngangen til blokka mi er utenfor bompengeringen, men innkjøringen er innenfor bompengeringen! Hva i alle dager tenkte politikerene på når de syntes dette var en god idé? 

Det har vært sånn i et par år nå og når det skjedde så kontaktet jeg Aftenposten og VG for å se om de var interessert i å ta en titt på dette. Det var de ikke! Jeg snakket med andre i nabolaget: naboer, butikker og kontorer. Det er enstemmig at dette er en total hjerneblødning fra byrådet!

Opprinnelig satte de bompengeringen ved innkjøringen til gaten, men siden dette gjorde at butikkene holdt på å bukke under så flyttet de den; TIL MIDT I GATEN! Gaten jeg bor i er nå delt i to med en bompengering!!! At det i det hele tatt er lov og ikke bryter med bosettingspolitikk er for meg helt ubegripelig. 

Det som ville vært mest naturlig ville være å sette opp bompengeringen der du kjører av E18 og inn i nabolaget. Altså 300 meter lenger bort i veien. Men nei, på denne måten får de jo ikke melket meg, mine naboer og butikkunder for penger hver gang vi skal i butikken, har glemt nøkler eller mobiltelefon, eller når vi kommer hjem fra ferie og trenger å sette av ting fra bilen.

Men det verste er det dagligdagse kostnaden ved denne hinsides plasseringen av bompengeringen. Turene vi trenger å ta for å fylle bensin, dra på trening, besøke venner og familie, dra til jobb, eller de gangene vi ikke har planlagt hvilken rute vi trenger å ta for å ikke komme inn i spiralen. Politikerene har nemlig bygget flere enveiskjøringer som er slik at dersom du velger feil så havner du på utsiden av bompengeringen. Dermed må du kjøre tilbake og betale igjen!

Jeg skjønner at politikerene trenger å hente inn skatter og avgifter, men dette stuntet her er i drøyeste laget! Om dette er et forsøk på få oss til å gå eller sykle så er det noe naivt; familier på fire kan ikke sykle i butikken, ei heller sykle to barn på trening. Dette stuntet er derimot grovt maktmisbruk og dypt usolidarisk.

Dersom det ikke er snakk om innhente mer penger til kommunekassen, så skulle jeg gjerne likt å vite hvorfor det var en bedre løsning å dele et nabolag med en bompengeringen fremfor å sette den ved innkjøringen fra E18 til nabolaget?

Skulle også likt å vite hvorfor bompengeringen på Oslo øst ligger ved Rødtvet og bompengeringen på Oslo vest ligger ved Majorstuen og Skøyen? En større skjevfordeling skal du jammen lete lenge etter!

Følg meg på instagram under Mattedama , facebook under Mattedama og på snap: vibekegf

 

2 kommentarer

Deres Egen Feil

15.04.2016 kl.10:12

Folk flest vil ha bompenger. Det viser resultatet fra alle stortings- og kommunevalg. Når folk stemmer på partier som er for bompenger, stemmer de også for at det bygges bompengeringer. Da plasserer man selvsagt bompengeringene der de genererer mest inntekter, slik at vi får råd til Europas beste (les: dårligste) veier etc.

Bompenger er en suksesshistorie som viser at demokratiet virker.

PS! Alle som stemmer på partier som er imot bompenger har min fulle sympati.

Adinaa

15.04.2016 kl.14:13

Vibeke, jeg ville sett på hva/hvilken vei bompengene skal finansiere og sett på hva loven sier i forhold til dette. Tror jeg husker fra noen år siden at det ikke var lov å kreve inn penger fra et annet sted enn der hvor pengene skulle brukes!

Skriv en ny kommentar