hits

Bli god til tentamen!

kommentarer


Tegning fra den nye bokserien som kommer i august. TEGNING: Foss
 

Føler du at du har god tid før tentamen? Du trenger kanskje ikke minnes på at de fleste videregåendeskolene i Oslo starter tentamenstiden rett etter påske? Det er bare én måned igjen, folkens!

Hva gjør du når du har en måned frem til tentamen/eksamen? Du vil jo selvfølgelig benytte denne tiden til å repetere stoffet og jobbe med tidligere tentamens-/eksamensoppgaver!

1.    Kom deg raskt gjennom pensum slik at du kan begynne å repetere. For oss som synes det hadde vært stas med er kjapp repetisjon har jeg utviklet et kurs som heter Superkurs. Kurset er for alle mattefagene i studiesepesialisering (1P, 2P, 1T, S1, S2, R1 og R2), samt 10. klasse. Superkurset dekker hele pensum i faget og er fordelt på to etterfølgende lørdager. Den første lørdagen bruker vi til å gjennomgå høstsemesterpensum. Den andre lørdagen bruker vi til å gjennomgå pensum for våremesteret. Her kan du lese mer om det. Meld deg her på Superkurs

2.   Legg opp et løp per uke og per dag. På denne måten bryter du ned pensum i små håndterbare bolker.

3.   Følg dagsplanen slavisk. Dersom du avviker fra den vil du få mer å gjøre dagen etterpå!

4.   Start med eksamensopgaver så fort som mulig. Du trenger ikke gjøre ferdig pensum før du begynner med dem. Jeg anbefaler at du for hvert kapittel prøver deg på ulike eksamensoppgaver, slik at du ser hva som venter deg på den store dagen. Våre legendariske Workshop er perfekte for dette. Det er nærmeste du kommer til eksamenssituasjon! Workshop er et regneverksted hvor du kan jobbe med gamle eksamenssett (som vi tar med) og/eller med dine egne oppgaver ting mens vi lærerne går rundt og hjelper til. Det er 1 lærer per 3 til 4 elever, så her kommer hjelpen med en gang. På workshopene kan du jobbe med hvilke fag du vil, enten det er matte, fysikk, kjemi, økonomi eller biologi eller noe annet. Her deles elevene inn i ulike rom, så du sitter sammen dem som holder på med det du selv gjør. Her kan du lese mer om det. Meld deg her på Workshop.

5.   Dette inkluderer, selvfølgelig, del 2 på eksamen. Om du trenger hjelp med å komme i gang med GeoGebra kan du melde deg på GeoGebrakurs som House of Math arrangerer hver måned. Her kan du lese mer om det, og her kan du melde deg på kursene.

6.   Formålet med å lese og gjøre oppgaver er å lære det som står, ikke bli ferdig. Sørg derfor for at du fjerner forstyrrelser som telefon, facebook, insta, snap etc.

Meld deg på Superkurs og Workshop for å komme gjennom det du trenger og for å få nødvendig hjelp. Superkursene og Workshopene er i Vika Atrium fra kl. 0900-1500, og det vil bli servert sunn og god lunsj fra Joe and the Juice for å fylle opp maskineriet før ny økt.

Skill til med lesing! Fordi her trenger man ikke flaks, men ferdigheter, for å lykkes!

 

Du følge meg på instagram under Mattedama , facebook under Mattedama og på snap: vibekegf

 

LES OGSÅ

6 råd til å mestre matematikk 

Late elever stryker i matte

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar