hits

Julenøtter lille nyttårsaften

kommentarer 8 kommentarer

Oppvarming:

 

reklame: annonselenke

Kan du matematikken fra grunnskolen? Årets julenøtter tester deg i matematikken du skal lære fra 1. til 10. klasse. Julenøttene er delt inn i tre nivåer. Nivå 1 dekker 1.-4. klasse, nivå 2 dekker 5.-7. klasse og nivå 3 dekker 8.-10. klasse. Du får tre nye julenøtter hver dag fra og med lille julaften til og med 1. nyttårsdag. Syns du julenøttene er vanskelige kan du kjøpe bøkene «Bli god i matte» her. Disse tre bøkene dekker pensum fra 1.-10.trinn. 

  1. Familien skal kjøpe mat til nyttårsmiddagen. I butikken koster en kalkun 170 kr, men det er salg og de får 50 kr i avslag. Hvor mye betaler de for kalkunen?
     
  2. Lotte elsker freias sjokoladeappelsin. Sjokoladeappelsinen veier 175 g og det er 20 båter i appelsinen. Lotte lurer på hvor mye 6 båter veier. Vet du hvor mye 6 båter veier?

    (foto: godt.no)
  3. Jonathan har bakt brownies i en firkantet form til en filmkveld med familien. Han deler opp brownien i 24 like store biter. Søsteren Kamilla spiser 1/6 av bitene, broren Oskar spiser 1/3 av bitene, faren spiser ¼ av bitene, moren spiser 1/12 av bitene. Jonathan spiser resten av brownien. Hvor mange biter spiste hver av dem?


(foto: taste.com)

Fasit for gårsdagens julenøtter

1. 
Trym trenger 5 dL melk og 1 dL ris til én porsjon grøt.

2. 
1/27 er sjansen for å trekke en karamell

3.
31 sek = 31/60 = 0,5167 min. Sangen varer i 3,5167 min. Ganger dette med 1 million som er 3516666,67 min.
Antall minutter i ett år: 60*24*365 = 525600.
3516666,67 / 525600 = 6,69 år
 

 

8 kommentarer

Bernt Nilsen

30.12.2017 kl.11:49

Oppvarming: 3x

1) 120 kroner

2) 52,5 gram

3) Kamilla 4, Oskar 8, far 6, mor 2, og Jonathan 4 biter.

Knut

30.12.2017 kl.12:24

2) Ja

Man skulle tro at en person som lever av å skrive matte-bøker var i stand til å uttrykke seg presist.

Ivar

30.12.2017 kl.12:40

2)Nei

For jeg vet at Freias appelsin-sjokolade har en stamme som alle båtene sitter fast i, men jeg vet ikke hvor mye den veier, og følgelig heller ikke hvor mye hver båt veier. De veier definitivt ikke 1/20 hver.

Muhammad

30.12.2017 kl.18:49

(1) 120 kr

(2) 20= 175g

6= x

x=175*6/20=52,5 g

(3) Kamilla= 1/6*24=4

Oskar= 1/3*24= 8

Faren=1//4*24=6

Moren=1/12*24=2

4+8+6+2= 20

Resten 24-20=4

Jonathan= 4

Frode Lyngtu

30.12.2017 kl.23:02

oppvarming : 2x + x = 3x

oppg.1

170 - 50 = 120 kr

oppg.2

175*6 / 20 = 52.5g veier 6 båter.

oppg.3

24 biter fordeles på 5:

Søster: 24 / 6 = 4 biter.

Bror: 24 / 3 = 8 biter.

Faren: 24 / 4 = 6 biter.

Moren: 24 / 12 = 2 biter.

Tilsammen: => 20 biter

Johnathan: 24 - 20 = 4 biter.

Finn

31.12.2017 kl.09:50

Oppvarmingen spørsmålet er=X dette pga alt foran 0, når du ganger noe med 0 er det 0, mens det etter er +x blir = x

1. 120r

2. 52,5gr

3. Søster 4 biter- Broren 8 biter-Faren 6 biter-Moren 2 biter-Johnathan 4 biter

Flex

31.12.2017 kl.09:57

@finn nei nei nei, oppvarmings spørsmålet er 3X, husk at det er tre ledd(delt opp ved pluss(+)) tegn:) Ellers bra:)

03.01.2018 kl.16:21

det blir 0

Skriv en ny kommentar