hits

Østkantungdom!

kommentarer 5 kommentarer

FOTO: Jens Bredberg

Forrige uke holdt jeg foredrag på seks skoler på Oslo øst: Apalløkka, Veitvet, Haugenstua, Haugerud, Linderud og Sagene. På turen møte jeg ca. 1600 elever på ungdomsskoletrinnet med bakgrunn fra alle verdens hjørner, religioner og kulturer, og det var en ting som slo meg: For en superkul holdning og nysgjerrighet jeg ble møtt med.

Jeg skal ikke generalisere for mye, men det var noe veldig frigjørende, forfriskende og energisk over deres uredde fremtreden: På hugget, vitebegjærlig, uredde, frittalende, inkluderende, gjestfrie og høylytte. Jeg er fra Ammerud selv, men jeg hadde glemt mange av de fantastiske tingene som skjer når ulike kulturer møtes. Det får deg til å åpne opp og se ting fra andre perspektiver som du aldri ellers vil møte. 

Det er svært synd at vi ikke alltid hører like mye om den positive siden i et flerkulturelt samfunn. Alle de kule tingene som vokser frem når integrering funker, og vi selv kan vokse gjennom å åpne blikket for ting utenfor vår egen kultur. 

Jeg kan ikke med forskning i ryggen underbygge den påstanden jeg kommer med nå, men jeg sitter med et inntrykk av at ungdommen på Oslo øst er lite engstelige for om de er bra nok og svært åpne overfor nye mennesker. Nordmenn som folk sies å være veldig lukket. Vi slipper ikke nye mennesker så lett inn og vi holder oss ofte for oss selv. Kanskje mange av oss har en del å lære av den holdningen som jeg denne uken møtte hos elevene rundt på skolene i Groruddalen? 

Det var i hvert fall vanvittig moro å få lov til å møte alle sammen, bli inkludert og oppleve så mange ungdom med åpne armer og store smil. Dere har gitt 2018 en uslåelig og energisk start. For det vil jeg alltid være takknemlig, dere har fått en ny fan, TUSEN TAKK!

 

Sjekk INSTAGRAM @mattedama og FACEBOOK Mattedama

5 kommentarer

AldriMerAP

29.01.2018 kl.19:19

Den politiske korrektheten til denne bloggeren er direkte kvalmende.

Etter at A-media kjøpte opp NA har kursendringen vært radikal og jeg aktiverer alltid AdBlock de få gangene jeg gidder å klikke meg inn her. Var før en trofast leser av NA, men det er det jaggu slutt på.

En annen grunn er modereringen av kommentarfeltene. Det virker som om det er de tidligere moderatorene i Dagbladet som har fått den jobben. Kommentarfeltene var en gang interessante, nå er de kuppet av en gjeng nasjonsfiendtlige og hatefulle venstreekstremister som får ture frem som de vil uten hensyn. Det er særlig fem profiler som går igjen og som står for 80% av alle kommentarer i stort sett alt av kommentarfelt.Kun for å ødelegge enhver form for saklig debatt.

Nei, NA er nå blitt en biased og uinteressant "nyhetsformidler" som ikke fortjener oppmerksomhet lengre.

Esoen

29.01.2018 kl.22:48

Ja! Du får ikke lov å skrive pent om østkanten! Ikke noe bra der! Skikkelig saklig!

trondheimshuldra

29.01.2018 kl.22:51

du synes det er kult med kulturer som går imot de universelle menneskerettighetene skjønner jeg. Hurra for mer islam i norge så vi kan få flere som er enige i for eksempel at kvinner ikke har liv å gifte seg med ikke-muslimer. Grumsete innlegg fra mattedama.

Undrende

29.01.2018 kl.23:23

Så fordi hun påstår at hun har hatt 1 vellykket opplevelse med muslimer så er A/S Norge friskmeldt liksom?

Oser av politisk korrekthet av hele innlegget hennes.

Men lev i trua om at Norge er friskmeldt og at alle muslimer er vel integrerte og at de følger Norsk lov og har lagt all som har med Islam å gjøre i hjemlandet,ehhh..

Bajas

31.01.2018 kl.11:27

Dette innlegget framstår som formålet kun er å inspirere de fremmøtte til hennes foredrag til å holde på fokuset på matematikk, og samtidig ignorere bestemte samfunnsutfordringer ved å skyve det under teppet med floskler om kultur.

Skriv en ny kommentar